Pressemelding: L5 Navigation kjøper programvaretunge og gruvefokuserte Rockma.

L5 Navigation, et ledende selskap innen posisjoneringsteknologi for maskinstyring og GNSS-måling, akselererer sin internasjonale vekstreise gjennom oppkjøpet av Rockma.

L5 Navigation Systems AB har inngått en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i ROCKMA System AB. Rockma utvikler og leverer programvare for maskinstyring for boreanlegg, boreovervåkingssystemer og sanntids berganalysesystemer. Rockma ble grunnlagt i 1999 og har hundrevis av installerte systemer innen den globale gruveindustrien, samt innen infrastrukturområdene tunnelboring, geotekniske undersøkelser og bergsprengning.

Med Rockma får L5-konsernet en proprietær programvaresuite innen spesialmaskinområdet og etablerer selskapet for global vekst innen gruver og infrastruktur. Rockmas ledelse med Patric Mårtensson i spissen fortsetter å lede virksomheten og tilslutter seg som deleiere i L5-konsernet.

«Rockma har som mål å være en ledende nisjeleverandør av programvare for maskinstyring og berganalyse globalt. Ved å bli en del av L5 Navigation får vi tilgang til kommersielle muskler for å distribuere vår ledende teknologi til kunder i hele Norden og internasjonalt gjennom felles samarbeidspartnere,» sier Patric Mårtensson, administrerende direktør i Rockma.

«Gjennom oppkjøpet av Rockma styrker vi ytterligere vår posisjon som Nordens ledende leverandør av maskinstyringssystemer for spesialmaskiner innen bergsprengning. Vi får også tilgang til verdensledende programvare-IP på området som muliggjør akselerert internasjonal vekst,» sier Martin Lindgren, administrerende direktør i L5 Navigation.

Vilkårene for handelen offentliggjøres ikke.

For mer informasjon kontakt:

Martin Lindgren – Adm. Dir. L5 Navigation
+46 072-528 99 97

Eller via e-post til info@l5navigation.com

L5 Logo

Om L5 Navigation

L5 Navigation Systems AB er et selskap som utvikler og selger posisjoneringsløsninger for kunder i ulike bransjer. Selskapets dype ekspertise innen maskinstyring og GNSS-måling gjør det mulig å kombinere de beste og mest prisgunstige løsningene på markedet, og på den måten skape maksimal kundeverdi til riktig pris. Selskapet har sitt hovedkontor i Luleå. Se www.l5navigation.se for ytterligere informasjon.


Om Rockma

ROCKMA System AB er spesialisert på løsninger for analyse av bergmasseegenskaper i sanntid, basert på boreparametere direkte fra boreriggene. Takket være detaljerte data kan verdifulle konklusjoner trekkes for hvordan videre boring, men også sprengning og forsterkning, skal utføres optimalt. Rockma tilbyr alt fra frittstående programvare til komplette systemer. Se www.rockma.com for ytterligere informasjon.